Prelomenie Hrona 2024: Živá rekonštrukcia bojov 2. svetovej vojny

Prelomenie Hrona 2024: Živá rekonštrukcia bojov 2. svetovej vojny

S veľkým potešením sme sa zúčastnili podujatia Prelomenie Hrona 2024, ktoré každoročne pripomína dramatické udalosti 2. svetovej vojny. Tento rok bolo podujatie obzvlášť zaujímavé, pretože obsahovalo aj rekonštrukciu jedného z významných bojov Slovenského národného povstania (SNP), ktoré sa stalo inšpiráciou pre vznik našej stolovej hry "SNP - Boj, zrada, taktika".

Živá ukážka bojov a historických zbraní

Podujatie Prelomenie Hrona 2024 ponúklo návštevníkom unikátnu možnosť vidieť autentické bojové ukážky, v ktorých sa predviedli zbrane, historické vozidlá a dokonca aj tanky, ktoré zohrali dôležitú úlohu počas 2. svetovej vojny. Jeden z týchto tankov, LT - 38, ktorý sa nachádza aj v našej stolovej hre, si návštevníci mohli pozrieť zblízka, čo pre mnohých pridalo na autenticite celého zážitku.

Na podujatí sme predstavili našu stolovú hru "SNP - Boj, zrada, taktika", ktorá verne zachytáva taktické úlohy a dôležité boje, ktoré hráči mohli vidieť aj počas živej rekonštrukcie. Hra bola medzi návštevníkmi veľmi populárna, najmä vďaka krásnym ilustráciám a možnosti získať hlbšie pochopenie historických udalostí cez strategické rozhodnutia.

Zbrane a vozidlá v hre a realite

Jedným z najzaujímavejších častí podujatia bolo predstavenie historických zbraní a vozidiel. Návštevníci mohli vidieť, ako tieto prvky fungovali v reálnom živote a potom si ich vyskúšať v hernom prostredí vďaka našej stolovej hre.

Zostaňte s nami v spojení

Ak chcete vidieť, ako na podujatí vyzeralo, pozrite si náš zostrih: https://www.instagram.com/p/C-Vv1GPNgIu/. Navštívte aj našu stránku Comorno, kde si môžete prečítať viac o našej stolovej hre "SNP - Boj, zrada, taktika". Sledujte naše sociálne siete, kde vás budeme informovať o ďalších podujatiach, kde sa môžeme stretnúť.

Späť na blog