Ako vzniká stolová hra? Odpovedáme v reportáži TV JOJ

Ako vzniká stolová hra? Odpovedáme v reportáži TV JOJ

V nedávnej reportáži na TV JOJ sme mali možnosť priblížiť proces vzniku našej stolovej hry "SNP - Boj, zrada, taktika". Moderátorka Drahu Dobrovicsová nás vyspovedala a my sme jej prezradili, čo všetko stojí za vytvorením tejto unikátnej hry, ktorá oživuje významné udalosti Slovenského národného povstania.

V rámci reportáže sme ukázali pôvodné nákresy, kartičky, ukážky mapy a detailne sme vysvetlili, aké kroky a rozhodnutia viedli k finálnemu produktu. Naším cieľom bolo ukázať, prečo sme sa pustili do takto ambiciózneho projektu a ako sme sa snažili prepojiť históriu so zábavou.

Pri hraní hry na Námestí gen. Klapku v Komárne sme oslovili aj okoloidúcich, aby sme zistili, čo pre nich znamená Slovenské národné povstanie. Ich reakcie nám potvrdili, že práca, ktorú sme do hry vložili, má zmysel a môže pomôcť rozšíriť povedomie o tomto významnom historickom míľniku.

Viac sa dozviete v reportáži, ktorú si môžete pozrieť tu.

Ak vás zaujala naša stolová hra o SNP, neváhajte a navštívte našu stránku Comorno pre viac informácií. Sledujte nás aj na sociálnych sieťach, aby vám neunikli ďalšie novinky a informácie o našich projektoch.

 

Späť na blog